Majesty - Generation Steel

Genre: True Metal -
Försök nummer sju av tyska power metallarna Majesty har namnet Generation Steel. Redan av titeln osar det sannmetall och ära, stål och muskelkarlar i äkta Manowarstil. Skivan lutar stundtals mer åt heavy metal än åt power metal. Jag gillar Majesty bättre när de blir lättsammare och lutar mer åt power, typ låten Guardians Of The Dragon Grail. Den första hälften av Generation Steel kräver mycket för att jag ska kunna uppskatta den fullt ut, även om det lyfter en aning till skivans andra hälft. Klyschiga texter utan något att berätta avlöser varandra, till låtsat storslagna körer och försök att få igång allsång. Visst finns här klatschiga refränger och ett par matiga riff som inte går av för hackor, men någon känsla står tyvärr ingenstans att finna.
 
 
Majesty - Generation Steel
 

Jag gillar Jan Raddatz trummor på skivan. Faktum är att trumsoundet på Generation Steel lätt skulle kunnat platsa på Manowars senaste skiva. (Och basen är långt mycket bättre än på ovan nämnda Manowar-alster, men det är väl egentligen ingen stor bedrift, med tanke på hur DeMaio lät där.) Tarek Maghary sköter sången och låter lika bra som han gjorde för tio år sedan; en skön bedrift och hans sång finns det inget att klaga på. Ett par fina låtar finns bland materialet. Jag ska nämna The Last Reward, som på ytan är en typisk power metal-ballad som romantiserar ära och död i strid. Klyschigt så det förslår, men låten funkar faktiskt. Tyvärr får man gå igenom fem trista första låtar innan det kommer musik som känns värd att höra. Knights Of The Empire är duktigt snabb och skön, men med trist refräng. Children Of The Dark har en viss feeling, men sabbas till viss del av barnkörer.

 

Tyvärr, tyvärr, tyvärr, känns deras musik inte unik. Jag hade hoppats på det, men Majesty har alltid haft det här problemet. Trots att de är kapabla musiker och säkerligen har mycket att berätta genom sin musik. Det är klyschigt, något som jag vanligtvis inte har något problem med, och egentligen inte nu heller, men det behöver ockå samtidigt kännas nytt och fräscht, för att kunna få något som håller i längden. (Jämför med Wizard, som också brukar anses vara Tysklands version av Manowar, som lyckas hitta rätt gång på gång, samtidigt som de utvecklar sitt sound.) Majesty, som är tungt inspirerade av Manowar, men utan Wizards tyngd och råa egenhet, har släppt en power metal-skiva som kan beskrivas enbart så; en power metal-skiva. Här finns inget direkt unikt, inget som sticker ut åt vardera håll. Varken skitbra eller värdelöst.

 

Bäst: Att de fortsätter försöka

 

Sämst: Skivan är trots allt ganska intetsägande

 

    

 

http://www.getmetal.com/?p=13851

 

Musikvideo: Majesty - Hawks Will Fly